Energilagring Industri

För fastigheter med höga effekttoppar kan man tjäna mycket pengar på effektutjämning samt att du även kan minska din nätavgift.

DSC97781

Pålitliga lösningar för industri

Våra lösningar för energilagring för industri är pålitliga och skräddarsydda speciellt efter era industriella behov. Våra system hjälper företag hantera sina energikostnader, förbättra sin driftsäkerhet och minska koldioxidutsläpp.

Vad innebär Energialagring för industri?

Energilagring för industri handlar om att lagra överskottsenergi för senare användning. Detta kan innebära att lagra energi från förnybara källor som sol och vind, eller att lagra överskottsenergi under lågtrafikperioder för att använda under högtrafikperioder. Denna teknologi är avgörande för att skapa ett stabilt och effektivt energisystem, speciellt inom industriella applikationer där kontinuerlig och pålitlig energitillförsel är kritisk.

ic_energihus
Balansering

Balansering av elnätet med batterier ger en värdefull fördel. Det minskar belastningen på nätet, möjliggör effektiv användning av förnybar energi och ger reservkapacitet vid spetsbelastning. Vi hjälper er att optimera er energikonsumtion med batterilagring.

ic_batteri
Kapa effekttoppar

Effekttoppar kan öka elkostnader och belasta elnätet. Med batterier kan vi kapa dessa toppar, minska kostnader och bidra till en mer stabil elförsörjning för fastigheten.

ic_avtallagring
Serviceavtal

Med våra serviceavtal för energilagringslösningar kan UNIT säkerställa en pålitlig och effektiv drift av dina system. Vi övervakar, underhåller och optimerar anläggningen för att maximera prestanda och hållbarhet.

Våra lösningar för energilagring industri

Batterilagringssystem

Våra batterilagringslösningar erbjuder hög kapacitet och effektivitet, vilket gör dem idealiska för industriella applikationer. Dessa system kan integreras med befintliga energisystem och optimeras för att maximera energibesparingar.

Termisk energilagring

Genom att lagra värme eller kyla kan företag utnyttja energin när den behövs som mest. Detta är särskilt användbart för processindustrin som kräver stora mängder energi för uppvärmning eller kylning.

 

Pumped Hydro energilagring

För större anläggningar kan pumped hydro energilagring vara en effektiv lösning. Detta system använder överskottsenergi för att pumpa vatten till en högre höjd, som sedan genererar elektricitet när det släpps tillbaka ner.

 

fenecon-commercial
FENECON-Logo_web_2024vit

Fenecon är en världsledande leverantör av energilagringslösningar och är känt för sitt dynamiska och innovativa förhållningssätt. De erbjuder skräddarsydda energilösningar för privata fastigheter, företag och industrier. Produkterna tillverkas i Tyskland och all kunddata lagras på tyska servrar. Tack vare det modulära systemet kan lösningarna anpassas efter användarens specifika behov.

En av deras ledande produkter är Fenecon Industrial, som är särskilt utformad för större fastigheter. Denna lösning levereras i en komplett 10-fots container som innehåller allt från batterimoduler och kraftelektronik till AC-anläggning och säkerhetssystem. Batterisystemet använder BMWI3-moduler, vilket gör containern fullt godkänd för vägtransport. Fenecon Industrial erbjuder effektuttag från 88 kW upp till 704 kW och kan utrustas med upp till 8 BMWI3-moduler, vilket ger en total batterikapacitet på 656 kWh.

För kunder med fokus på hållbarhet och cirkularitet finns även alternativet att använda överblivna eller rekonditionerade batterier från fordonsindustrin, så kallade "Second Use-batterier".

Systemen är också utrustade med FEMS (Fenecon Energy Management Systems), vilket fungerar som systemets hjärna. Med hjälp av unik AI-teknologi gör FEMS systemet ”smart” och möjliggör att kunden kan kapa effekttoppar, optimera sin energikonsumtion eller ansluta sitt energilager till en aggregatortjänst för att stödja elnätet.

 Med hjälp av Fenecons avancerade produkter kan vi på UNIT effektivt leverera pålitliga och anpassningsbara energilagringslösningar till sina industriella kunder.

DJ1I_20240115151951_0411_D-Forbattrat-BR-1
Hur kan ett batterilager hjälpa elnätet?

Batterilager kan avhjälpa lokala problem som flaskhalsar i elnäten men även övergripande problem som frekvensavvikelser. Unit utför frekvensreglering med mycket snabb aktiveringstid, eftersom batterilager har betydligt lägre fördröjning från styrning till effekt än traditionella kraftverk. Batterier lämpar sig därför perfekt för dessa funktioner.

50

kWh i vårt minsta energilager

20

MWh i vårt största energilager

energilagring-elskåp

Varför Unit?

Välj UNIT som din partner för energilösningar för industri på grund av vår djupa kunskap inom energiområdet.

Vi förstår de utmaningar och möjligheter som finns i dagens energilandskap. Med vår lokala närvaro kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som passar just dina behov och förutsättningar. Vi inspireras av branschledande produkter och håller oss uppdaterade med de senaste innovationerna.

Med vår expertis och engagemang kan du lita på oss för att leverera högkvalitativa, pålitliga och hållbara energilösningar som gör skillnad för din verksamhet vare sig det gäller en ny solcellsanläggning eller ett nytt klimatsystem.

Från idé till färdig anläggning
 

På UNIT tar vi hand om hela processen, från idé till färdig anläggning. Vi har expertis inom projektering, genomförande och erbjuder serviceavtal för att säkerställa en långsiktig och säker drift av din anläggning. Du kan lita på oss för en komplett och pålitlig lösning. Har du frågor eller funderingar kring några av våra tjänster vi förmedlar så är du välkommen att kontakta oss.
 

fran-ide

Vanliga frågor om energilagrning för industri

Vad är energilagring och varför är det viktigt för industrin?
Energilagring innebär att lagra energi för senare användning. För industrin är det viktigt eftersom det hjälper till att hantera energikostnader, säkerställa kontinuerlig energitillgång och minska beroendet av fossila bränslen.
Vilka typer av energilagringssystem erbjuder UNIT?
Vi erbjuder batterilagringssystem, termisk energilagring och pumped hydro energilagring. Varje system är anpassat för att möta specifika industriella behov.
Hur kan energilagring hjälpa mitt företag att spara pengar?
Genom att lagra energi under lågtrafikperioder och använda den under högtrafikperioder kan ditt företag minska energikostnaderna avsevärt. Energibesparingar kan också uppnås genom att minska behovet av dyra reservkraftsystem.
Är energilagring miljövänligt?
Ja, energilagring är miljövänligt eftersom det möjliggör effektivare användning av förnybar energi och minskar behovet av fossila bränslen, vilket leder till minskade koldioxidutsläpp.

Fler tjänster

Optimera ditt inomhusklimat, skapa en ljusare framtid, utnyttja solens kraft och effektivisera din energianvändning. Vi erbjuder klimatlösningar, elinstallationer, solceller och energilagring för kostnadseffektiva och hållbara lösningar.

Jobba med oss

Bli en del av vårt dynamiska team! Vi erbjuder spännande möjligheter att växa och utvecklas inom elinstallation, klimatlösningar, solenergi och energilagring. Utforska våra karriärmöjligheter och bli en del av UNIT-familjen idag.

Unit växer och behöver fler engagerade medarbetare!

Vill du vara en del av vår spännande framtidsresa, där du får möjlighet att utvecklas i ett företag som strävar efter att ligga i framkant inom både teknik och hållbarhet.

Följ oss på
sociala medier

På våra sociala medier kan du bland annat läsa om nyheter, se det senaste som händer i branchen och följa våra kollegor på nya utmaningar och följa med oss bakom kulisserna.