Effektutjämning med energilagring

För fastigheter med höga effekttoppar kan man tjäna mycket pengar på effektutjämning samt att du även kan minska din nätavgift.

container2
Tjäna pengar på
effektutjämning.
Med vår Energicontainer kapar du inte bara dina effekttoppar, du kan även minska din nätavgift då du med ett jämnare effektuttag kan byta till en mindre nätsakring.

Det finns även ett tredje sätt att tjäna pengar på din Energicontainer nämligen genom elförsäljning till elbolaget.

Behovet av el ökar ständigt samtidigt som fler och fler installerar solenergi som är svår för elbolagen att kontrollera. För att klara samhällets effekttoppar och för att kunna hålla en jämn frekvens tvingas elbolagen att komplettera med kraft från extra turbiner eller elverk under visa perioder på dygnet.

Det är därför intressant för elbolagen att kunna hitta andra mer miljövänliga reservkraftslager att utnyttja. Detta är en funktion som många elbolag gärna köper av dig som äger din egna Energicontainer. Unit´s Energicontainrar finns i storlekar från 137 kWh upp till 2,5 MWh och levereras kompletta med batterier, kraftelektronik, säkerhetssystem, transformatorstation och styrsystem med accessmöjligheter för elbolaget. Våra Energicontainrar är godkända för vägtransport och kan även byggas för mobilt bruk medplug & play anslutning.

ic_energihus
Balansering

Balansering av elnätet med batterier ger en värdefull fördel. Det minskar belastningen på nätet, möjliggör effektiv användning av förnybar energi och ger reservkapacitet vid spetsbelastning. Vi hjälper er att optimera er energikonsumtion med batterilagring.

ic_batteri
Kapa effekttoppar

Effekttoppar kan öka elkostnader och belasta elnätet. Med batterier kan vi kapa dessa toppar, minska kostnader och bidra till en mer stabil elförsörjning för fastigheten.

ic_avtallagring
Serviceavtal

Med våra serviceavtal för energilagringslösningar kan UNIT säkerställa en pålitlig och effektiv drift av dina system. Vi övervakar, underhåller och optimerar anläggningen för att maximera prestanda och hållbarhet.

placeholder

Energilagring

Vi har redan nu möjlighet att erbjuda energilagring i många volymer. Allt från 137 kWh i vår minsta container till 2,5MWh i vår största. 

Hur kan ett batterilager hjälpa elnätet?

Batterilager kan avhjälpa lokala problem som flaskhalsar i elnäten men även övergripande problem som frekvensavvikelser. Unit utför frekvensreglering med mycket snabb aktiveringstid, eftersom batterilager har betydligt lägre fördröjning från styrning till effekt än traditionella kraftverk. Batterier lämpar de sig därför perfekt för dessa funktioner.

137

kWh i vår minsta container

2,5

MWh i vår största container

energilagring-elskåp

Varför Unit?

Välj UNIT som din partner för energilösningar på grund av vår djupa kunskap inom energiområdet.

Vi förstår de utmaningar och möjligheter som finns i dagens energilandskap. Med vår lokala närvaro kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som passar just dina behov och förutsättningar. Vi inspireras av branschledande produkter och håller oss uppdaterade med de senaste innovationerna.

Med vår expertis och engagemang kan du lita på oss för att leverera högkvalitativa, pålitliga och hållbara energilösningar som gör skillnad för din verksamhet vare sig det gäller en ny solcellsanläggning eller ett nytt klimatsystem.

Från idé till färdig anläggning
 

På UNIT tar vi hand om hela processen, från idé till färdig anläggning. Vi har expertis inom projektering, genomförande och erbjuder serviceavtal för att säkerställa en långsiktig och säker drift av din anläggning. Du kan lita på oss för en komplett och pålitlig lösning.
 

fran-ide

Vanliga frågor om energilagrning

Vad är aggregering av energilager?
En aggregator är en aktör som aggregerar/samlar ihop flera flexibla resurser sedan paketerar dessa och deltar på elmarknaden som en enhet. Aggregatorn kan då bland annat verka som på balansmarknaden och ersättning betalas sedan ut till de som bidrar med resurser till aggregatorn.
Varför är det viktigt att ha ett energilager i exempelvis ett elkraftsystem?
Energilager kan ge en stabilare leverans från förnyelsebar energi och på så sätt förbättra förutsägbarheten av tillförseln från förnyelsebar energi. Energilagren kan bidra till att uppfylla elnätsföretagens krav (Grid Codes3) på effektförändringstakt (ramp rate) och stötta upp lokala nät där effektuttaget är högt.

Fler tjänster

Optimera ditt inomhusklimat, skapa en ljusare framtid, utnyttja solens kraft och effektivisera din energianvändning. Vi erbjuder klimatlösningar, elinstallationer, solceller och energilagring för kostnadseffektiva och hållbara lösningar.

Jobba med oss

Bli en del av vårt dynamiska team! Vi erbjuder spännande möjligheter att växa och utvecklas inom elinstallation, klimatlösningar, solenergi och energilagring. Utforska våra karriärmöjligheter och bli en del av UNIT-familjen idag.

Spontanansökan

Vill du vara en del av vårt fantastiska team på UNIT? Skicka in din spontanansökan och berätta om dina kunskaper, erfarenheter och viljan att bidra till vårt framgångsrika företag. Vi ser fram emot att höra från dig och utforska möjligheterna till en spännande karriär tillsammans!

Följ oss på
sociala medier

På våra sociala medier kan du bland annat läsa om nyheter, se det senaste som händer i branchen och följa våra kollegor på nya utmaningar och följa med oss bakom kulisserna.

Våra tjänster

Karriär

Våra lediga tjänster
Spontanansökan

Kontor

Unit i Sverige AB
Kryptongatan 9B
431 53 Mölndal

info@unitab.se
ekonomi@unitab.se

© Copyright 2023, Unit i Sverige AB