Från idé till färdig anläggning.

På Unit håller vi oss ständigt uppdaterade med de senaste tekniska lösningarna, och kan därför erbjuda våra kunder högkvalitativa installationer och service för deras elanläggningar.

header-el
En helhets-leverantör för el
En fungerande elförsörjning är avgörande för en smidig verksamhet. För att undvika driftstopp och olyckor som brand eller översvämning behövs kompetent personal som kan hantera komplexa problem.

Unit är din kompletta leverantör av elrelaterade tjänster, med både service och entreprenad. Vi strävar efter att erbjuda moderna och energieffektiva anläggningar som möter våra kunders behov. Vår dedikerade serviceavdelning arbetar kontinuerligt med reparationer och underhåll för att säkerställa smidig drift och hög säkerhet. Utöver det utför vi också entreprenader, inklusive kontorsanpassningar och belysningsprojekt.

ic_elinstall
Service

Vår el serviceavdelning har en lång erfarenhet och djup kunskap inom området. Vi sätter kundens behov i fokus och erbjuder personlig kontakt och ett professionellt bemötande för att säkerställa att varje uppdrag blir framgångsrikt.

ic_elhouse
Installation

Vår elinstallationsavdelning har omfattande projektkunskap, oavsett om det handlar om stora eller små uppdrag. Vi kombinerar vår breda kunskap med lokal närvaro för att erbjuda skräddarsydda och pålitliga lösningar för varje projekt.

ic_light
Belsyning

Vi har en passion för belysning och tar hand om allt, från att optimera och effektivisera belysningen i lagerhallar till att skapa speciella belysningseffekter för olika objekt och miljöer.

lamp-anlaggning

Belysningsinstallation i Grönsakshallen

En energisparande insats som också säkerställer en optimal arbetsmiljö på en plats där människor blandas med truckar och grönsaker.

Vi kombinerar vår expertis och erfarenhet för att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar dina behov. Vi utför diverse olika projekt som exempel var vi med och renoverade Eriksbergs Bockkran med ny belysning, ett riktigt special projekt.

Vårt stora fokus ligger på att finna lösningar för våra kunders verksamhet samtidigt som vi kan göra energibesparing. Låt oss se över belysningen i er lagerhall eller verksamhet, få en ljusare arbetsmiljö samtidigt som ni sänker era energikostnader.
20

Års erfarenhet

41

Anställda

el-skåp

Varför Unit?

Välj UNIT som din partner för energilösningar på grund av vår djupa kunskap inom energiområdet.

Vi förstår de utmaningar och möjligheter som finns i dagens energilandskap. Med vår lokala närvaro kan vi erbjuda skräddarsydda lösningar som passar just dina behov och förutsättningar. Vi inspireras av branschledande produkter och håller oss uppdaterade med de senaste innovationerna.

Med vår expertis och engagemang kan du lita på oss för att leverera högkvalitativa, pålitliga och hållbara energilösningar som gör skillnad för din verksamhet vare sig det gäller en ny solcellsanläggning eller ett nytt klimatsystem.

Från idé till färdig anläggning

På UNIT tar vi hand om hela processen, från idé till färdig anläggning. Vi har expertis inom projektering, genomförande och erbjuder serviceavtal för att säkerställa en långsiktig och säker drift av din anläggning. Du kan lita på oss för en komplett och pålitlig lösning.

fran-ide

Vanliga frågor om elinstallation

Vad är en starkströmsanläggning?
Med starkström menas spänning, strömstyrka eller frekvens som kan vara farlig för människor eller egendom. Starkströmsanläggningar inräknar all fast dragning av el i bostäder och lokaler. Till anläggningen hör all fast installerad elmateriel, alltså sådant som behövs för att man ska kunna använda elen, till exempel elledningar och vägguttag.
Vilket ansvar för starkströmsanläggningar har fastighetsägare?
Som fastighetsägare räknas du som innehavare av en starkströmsanläggning när det finns el draget till fastigheten. Anläggningen omfattar både fastighetselinstallationer som installationer i enskilda bostäder och lokaler. Som innehavare av en elanläggning är du ansvarig för att anläggningen är säker enligt 6 § elsäkerhetslagen.
Vad är nytt med de nya reglerna?
Det som blir nytt med de ändrade reglerna är att du som fastighetsägare och innehavare av starkströmsanläggningen ska ta fram rutiner för hur den fortlöpande kontrollen ska genomföras. Rutinerna ska baseras på en riskbedömning utifrån anläggningens och den elektriska utrustningens utförande, ålder, omgivande miljö och användning. Att utföra en riskbedömning innebär, enligt Elsäkerhetsverket, oftast att man lär sig mer om den egna anläggningen och därmed kan utföra kontrollerna på ett bra sätt. Rutinerna för hur den fortlöpande kontrollen ska dokumenteras.
Hur upprättar jag en bra rutin för löpande kontroll?
I rutinen bör det enligt Elsäkerhetsverkets allmänna råd framgå kontrollernas omfattning och intervall, vilka kontrollmetoder som ska användas, hur resultatet dokumenteras och hur brister som upptäcks ska omhändertas samt vilka som har i uppgift att genomföra kontrollerna och vilken typ av kompetens som krävs för de olika kontrollerna.
Vad är det som händer med lysrör och kompaktrör de närmaste?
Sedan 2006 har man inom EU stegvis fasat ut kvicksilver och användningen är redan kraftigt begränsad genom Ekodesign-förordningen. Från hösten 2023 var T8-lysrören på tur att fasas ut, men nu är det klart att även T5-lysrören förbjuds i år. Lysrörsutfasningen innebär en stor energibesparingspotential. Beroende på vilket alternativ du väljer varierar potentialen, och att välja belysning med styrsystem är det smartaste energimässigt. Det är också en investering som betalar sig från dag ett!Följande ljuskällor berörs av utfasningen från hösten 2023: Lysrör T8: 24 augusti 2023 (RoHS/Ekodesign) Lysrör T5: 24 augusti 2023 (RoHS) Kompaktlysrör utan integrerade driftdon: 24 augusti 2023 (RoHS) Halogenlampor med sockel G9, G4 och GY 6,35: 1 september 2023 (Ekodesign)
Vad gör man om man har lysrör i sin fastighet idag?
Det nya utfasningskravet innebär att befintliga belysningsanläggningar med lysrör skyndsamt bör ses över. Ett första steg är att inventera och kontrollera status på anläggningen, därefter göra en investeringsbudget och en utbytesplan. I de allra flesta fall blir detta en lönsam affär över tid genom: Längre livslängd Mindre energianvändning Minskat underhåll Dessutom bidrar det till en bättre miljö

Fler tjänster

Optimera ditt inomhusklimat, skapa en ljusare framtid, utnyttja solens kraft och effektivisera din energianvändning. Vi erbjuder klimatlösningar, elinstallationer, solceller och energilagring för kostnadseffektiva och hållbara lösningar.

Jobba med oss

Bli en del av vårt dynamiska team! Vi erbjuder spännande möjligheter att växa och utvecklas inom elinstallation, klimatlösningar, solenergi och energilagring. Utforska våra karriärmöjligheter och bli en del av UNIT-familjen idag.

Spontanansökan

Vill du vara en del av vårt fantastiska team på UNIT? Skicka in din spontanansökan och berätta om dina kunskaper, erfarenheter och viljan att bidra till vårt framgångsrika företag. Vi ser fram emot att höra från dig och utforska möjligheterna till en spännande karriär tillsammans!

Följ oss på
sociala medier

På våra sociala medier kan du bland annat läsa om nyheter, se det senaste som händer i branchen och följa våra kollegor på nya utmaningar och följa med oss bakom kulisserna.

Våra tjänster

Om oss

Kontakta oss
Cookie Policy
Privacy Policy                         Brand Guideline

Karriär

Våra lediga tjänster
Spontanansökan

Kontor

Unit i Sverige AB
Kryptongatan 9B
431 53 Mölndal

info@unitab.se
ekonomi@unitab.se

© Copyright 2023, Unit i Sverige AB